شوربات لذيذه ومبتكره ...طريقة عمل شوربة كريمة الجبنة والبطاطس




المقادير:
3 ثمرات بطاطس متوسطة
2 ثمرة بصل متوسطة
4/1 كوب زبدة
4 أكواب إلا ربع شوربة
3/2 كوب لبن
كوب جبنة شيدر مبشورة
ملح وفلفل

الطريقة:
1- قشري البطاطس والبصل وقطعيهم لمكعبات.

2- سخني الزبدة في إناء على النار وبعد كده ضيفي عليها البطاطس والبصل وشوحيهم مع بعض على نار متوسطة لغاية ما لونهم يبقى ذهبي فاتح، وبعد كده ضيفي الشوربة.

3- بعد ما الشوربة تغلي قللي النار شوية وسيبي الخليط يغلي لمدة 15 دقيقة أو لغاية ما تحسي إن الخضار استوى كويس، وبعد كده ضيفي اللبن، وسيبي الخليط على النار لمدة دقيقتين.

4- اضربي الشوربة في الخلاط لغاية ما كل المكونات تختلط وتتجانس مع بعضها، وبعد كده رجعي الشوربة تاني على النار وسيبيها تسخن كويس، وبعد كده ضيفي الجبنة المبشورة على الشوربة، وشيلي الشوربة فوراً من على النار أول ما تحطي الجبنة.

5- بعد كده حطي الملح والفلفل وقلبي الشوربة وحطيها في أطباق التقديم، وممكن تزيني الشوربة بالبقدونس المفروم.. وبالهنا والشفا.

المشاركات الشائعة